Planinske obhodnice
OBVESTILO:
Na spletni strani https://obhodnice.pzs.si je objavljen seznam slovenskih planinskih obhodnic. Vsebina je prenešena iz prejšnje strani, a so podatki v večini neažurni, zato ne moremo z gotovostjo trditi, da vse trase in informacije popolnoma držijo.

Planinska društva, skrbnike obhodnic prosimo, da nam posredujejo popravke in dopolnila. Le-te lahko pošljete na elektronski naslov poti@pzs.si oz. pokličete na telefonsko številko 01 32 09 461.

Pot Karla in Žige Zoisa

Ustanovitelj: Planinska zveza Slovenije
Otvoritev: 20. 8. 2008, Brdo pri Kranju
Nosilec obhodnice: Planinska zveza Slovenije
Kontakt: Dušan Prašnikar - strokovni sodelavec PZS, 01 43 45 683, dusan.prasnikar@pzs.si
Vrsta obhodnice: vezna obhodnica
Zahtevnost: Zahtevna planinska pot
Trajanje: 2 dni
Vrsta priznanja: značka
Podelitev priznanja: po pošti
Čas za odgovor: en teden
Predstavitev v
Planinskem vestniku:
PV, str. 91-92, 2008/9
Zemljevidi, vodniki
in literatura:
Kamniško - Savinjske Alpe 1 : 50.000
Kamniško - Savinjske Alpe 1 : 50.000, plastificirana karta
Opis
Pot se torej imenuje po obeh bratih, ker sta že pred mnogimi leti ponesla ime Slovenije v Evropo. Je spomin na njuno raziskovalno botanično in planinsko dejavnost. Odprtje poti pa smo pripravili v času, ko Slovenija predseduje EU.

Projekt Pot Karla in Žige Zoisa je nastajal 2 leti v sodelovanju s strokovnimi člani Komisije za varstvo gorske narave PZS, doktorji znanosti iz naravovarstvenih področij ter predstavniki Zavoda RS za varstvo narave - območna enota Kranj in Zavoda za naravno in kulturno dediščino iz Kranja.

Pot poteka po že obstoječih planinskih poteh v območju Kamniško-Savinjskih Alp. Poti smo obogatili s tablami in žigi, ki pohodnike seznanjajo z bogato naravno in kulturno dediščino tega območja.

Kontrolne točke (žigi)
;

Opombe
;