Planinske obhodnice
OBVESTILO:
Na spletni strani https://obhodnice.pzs.si je objavljen seznam slovenskih planinskih obhodnic. Vsebina je prenešena iz prejšnje strani, a so podatki v večini neažurni, zato ne moremo z gotovostjo trditi, da vse trase in informacije popolnoma držijo.

Planinska društva, skrbnike obhodnic prosimo, da nam posredujejo popravke in dopolnila. Le-te lahko pošljete na elektronski naslov poti@pzs.si oz. pokličete na telefonsko številko 01 32 09 461.

Savinjska planinska pot

Ustanovitelj: Savinjski MDO PD
Planinsko društvo Zabukovica
Otvoritev: 15. 10. 1972, Hom
Nosilec obhodnice: Savinjski MDO PD, Dolenja vas 115 a, 3312 Prebold

Planinsko društvo Zabukovica, Migojnice 6, 3302 Griže

Kontakt: Cveto Jančič - Dolenja vas 115 A, 3312 Prebold; telefon: 041 740 753
Manja Rajh - telefon: 041 922 385; mdo.savinjska@pzs.si
Vrsta obhodnice: vezna obhodnica
Zahtevnost: Lahka planinska pot
Dolžina: 107,00 km
Trajanje: 7 dni
Vrsta priznanja: značka
Podelitev priznanja: po pošti
Čas za odgovor: en mesec
Predstavitev v
Planinskem vestniku:
PV, str. 146-147, 1973/3;
PV, str. 385, 1973/7;
PV, št. 12, str. 53, 2002
Zemljevidi, vodniki
in literatura:
Posavsko hribovje – zahodni del (Menina-Ostrež-Kum)
Opis
Savinjska planinska pot (v nadaljevanju SPP) se po hribovitem in gričevnatem obrobju Spodnje Savinjske doline lahko začne kjerkoli in prav tako konča. Vodi nad dolino preko razglednih slemen in vrhov, spušča pa se tudi v več ali manj globoke prečne dolinice. Pot lahko prehodimo v odsekih, ki so dostopni iz doline tako, da napravimo enodnevne ali dvodnevne izlete ob upoštevanju rednih prometnih povezav. V podnožja vodijo ceste, včasih pa prav do planinskih postojank kjer je možno prenočevati, ko so odprte.
Markacije SPP so običajne Knafelčeve. Te imajo na križiščih poti ali kje drugje dodano črko "S" (= savinjska). Na Gori Oljki bomo našli dodano črko Š (Šaleška planinska pot 1974), A (Andražka planinska pot 1992) in M (Martinova pot 2002). Našli pa bomo še posebne oznake za evropsko peš pot pred Čreto, ki nas spremljajo čez Motnik do Strmca, razen vzpona na Tolsti vrh in Smolnik, E 6 (rdeč kolobar, rumena pika). Malo pred domom na Čemšeniški planini čez Črni vrh do Guna hodimo po Zasavski planinski poti (Z) in Poti kurirjev in vezistov NOV (modro rumena markacija). Iz Strmca čez Motnik do Srobotna je tudi Pot spominov NOB občine Kamnik (bel kvadrat z zvezdo). Dobrodošli so tudi cestni in planinski kažipoti.  
Kontrolne točke (žigi)
;

Opombe
;

Karta