Planinske obhodnice
OBVESTILO:
Na spletni strani https://obhodnice.pzs.si je objavljen seznam slovenskih planinskih obhodnic. Vsebina je prenešena iz prejšnje strani, a so podatki v večini neažurni, zato ne moremo z gotovostjo trditi, da vse trase in informacije popolnoma držijo.

Planinska društva, skrbnike obhodnic prosimo, da nam posredujejo popravke in dopolnila. Le-te lahko pošljete na elektronski naslov poti@pzs.si oz. pokličete na telefonsko številko 01 32 09 461.

Vrhovi prijateljstva

Ustanovitelj: Planinska zveza Slovenije
Otvoritev: 7. 8. 1972, vrh Prisojnika
Nosilec obhodnice: Planinska zveza Slovenije
Kontakt: Planinska trgovina PZS, 01 43 45 684
Vrsta obhodnice: točkovna obhodnica
Zahtevnost: Zahtevna planinska pot
Trajanje: 60 dni
Vrsta priznanja: za 30 vrhov (deset v vsaki deželi) se dobi diploma, za vseh 60 vrhov pa značka (prej značka za 15 vrhov (po pet vrhov v vsaki deželi), značka in diploma za osvojenih 30 vrhov)
Podelitev priznanja: po pošti
Čas za odgovor: en mesec, včasih več
Predstavitev v
Planinskem vestniku:
PV, stran 530, 1972/11
PV, stran 36-38, 2004/10
Opis
60 vrhov prijateljstva je vodnik in dnevnik planincev iz Slovenije, Koroške in Furlanije - Julijske krajine. V njem je v slovenskem, nemškem in italijanskem jeziku opisanih iz vsake dežele po dvajset vrhov. Slovenijo zastopajo vrhovi Julijskih in Kamniško - Savinjskih Alp, Karavank in Predalpskega sveta ter Snežnik. Italijani predstavljajo gore Karnijskih Alp, Dolomitov, predgorja Julijskih Alp in Zahodne Julijske Alpe. Korošci so se odločili za Karavanke, Ziljske Alpe, Karnijske Alpe, Ankogel, Visoke Turea, Noriške Alpe in druge.
Kontrolne točke (žigi)
;

Opombe
;